Juhannus kuvina

Useimmista poiketen sain viettää mennyttä juhannusta aurinkoisessa säässä. Mietimme pitkään, kannattaako monen tunnin ajomatka Pietarsaareen muutaman päivän vuoksi, mutta Facebook- ja Instagram-päityksiä katsellesamme päädyimme siihen, että aurinko oli ehdottomasti ajomatkan arvoinen.

Tässä tiivis kuvakatsaus juhannukseen 2014 ja pyhien herkkuihin.

Juhannus 2014 ja lupiinikimppu - www.blancdeblancs.fi
Lupiinit toivottivat meidät tervetulleiksi Pietarsaaren saaristomaisemiin.

Savustettu ahven ja Blason de Bourgogne - www.blancdeblancs.fi
Paikalliselta kalastajalta hankittu ja itse savustettu ahven kera rusileivän, voin ja burgundilaisviinin toimivat juhannusaaton kevyenä lounaana. Nam!

Juhannuksen kalapöytä - www.blancdeblancs.fi
Juhannus ei ole juhannus ilman kalapöytää. En yleensä ole kova silli-fani, mutta Abban Ranskalainen sipulisilli pääsi yllättämään. Ostan toistekin.

Juhannuksen snapsit, Absolut - www.blancdeblancs.fi
Kalapöytä ei kalapöytä ilman snapsia ja snapsilauluja. Testissä Absolutin eri maut minipulloissa. Ei jatkoon.

Raseborgs snaps - www.blancdeblancs.fi
Seljankukan makuinen Raseborgs snaps vei selkeän voiton. Helan går!

Ribsien marinadit - www.blancdeblancs.fi
Lauantain brunssilla oli ribsejä, joille ei ollut vähempää kuin neljä eri marinadia. Lihansyöjät vannoivat Leila Leipoo- ohjelman Leilan marinadin nimeen.

Juhannuksen souturetkellä - www.blancdeblancs.fi

Aurinkoisen juhannuspäivän kunniaksi kävimme souturetkellä ihailemassa maisemia.


Pink kuohuviini - www.blancdeblancs.fi

Kalojen valmistumista odotellessa maistuu aina pieni väliskumppa. Auringossa toki.

Savustettu siika - www.blancdeblancs.fi
Lähisiika savustettiin vaahteralastuilla. Savun maku oli pehmeämpi kuin perinteisiä leppälastuja käytettäessä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti