Viiniseuralaisia egyptiläiselle aterialle

Egyptiläinen ruoka oli pitkälti sellaista kuin oletin Matkasuunnittelua Farougessa-kirjoituksessa: paljon mezejä ja pieniä annoksia kuten arabialaisessa keittiössä yleensä. Hummus, falafel, pita-leipä, pavut, munakoisot, taginet ja jogurttikastike tekevät kasvissyöjän lähes autuaaksi, lisäksi ruokalistoilla riittää kalaa ja muita mereneläviä. Tarjolla oli myös lampaan kokolihasta tehtyä kebabia, paljon kanaa sejä erilaisia spagetti-, riisi- ja nuudeliruokia. Maut lähes kaikissa maistamissamme annoksissa olivat raikkaampia ja voimakkaampia kuin vastaavia ruokalajeja Suomessa tarjoavissa yrityksissä, ja ainekset ovat luonnollisesti tuoreita.

Snorklausretkellä veneessä nautittu lounas ja meze-lounas Hurghadassa. Kuvat anonyymi matkakumppani ja M & M :)

Viini-intoilijana jäin kaipaamaan aterioilla jalompia juomia, vaikka tuorepuristetut hedelmämehut ja -cocktailit kovin herkullisia ovatkin. Farougessa yhdistimme mezet Château Ksaran Blanc de Blancsiin ja Château Musarin Jeuneen, jotka sopivatkin ruuan kanssa verrattoman hyvin. Egyptissä olisi ollut mukava päästä kokeilemaan ruuan yhdistämistä esimerkiksi libanonilaiseen Château Musarin lippulaivapunaiseen (vuosikerta 2003 maksaa 31 euroa Alkon tilausvalikoimassa) tai marokkolaiseen Aït Soualaan (tätä on tullut tilattua joskus Viinilehden kautta). Valkoviinidiggarina saattaisin tosin yhdistää seesamitahnat ja yrteillä maustetut kalat australialaiseen sopivasti tammitettuun Chardonnayhin kuten Vasse Felixiin, tai jopa mineraaliseen kuohuvaan kuten kesäiseen Lindaueriin.Yksi mahdollinen viiniyhdistelmä tuohon voisi myös olla jokin riittävän kuiva ja luonteikas roséskumppa, egyptiläinen Aida sopisi varmasti erityisen hyvin mezejen seuralaiseksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti