Klassinen simpukkaruoka, höyryävän kuumana tarjottu moules marinière belgialaisilla lankkuperunoilla kuuluu perinteisesti talvikauden hienoihin ruokahetkiin. Klassinen juomayhdistelmä tähän olisi Loiren laakson hedelmäinen ja kevyen mineraalinen Muscadet, mutta itse saattaisin yhdistää tähän mineraalisemman ja vivahteikkaamman Sancerren tai Pouilly-Fumén. Hieman eksoottisempaa vivahdetta simpukoiden tarjoamiseen saa keittämällä ne kookosmaidossa joka on maustettu chilillä ja korianterilla, ja tarjoamalla seurana makeaa tai puolimakeaa viiniä. Tämän juomakumppanina voisin testata saksalaista tai alsacelaista puolimakeaa Rieslingiä tasapainottamaan chilin tulisuutta. Yksi mielenkiintoinen testattava olisi Alkon jälkiruokaviiniksi luokittelema Serringer Schloss Saarsteiner Riesling Spätlese Moselista.
Ja ei kun inspiroitumaan simpukoista vielä huhtikuun ajan!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti