Perjantaina kutsuimme naapurissa asuvan ystäväpariskunnan illalliselle, ja saimme jälleen olla hieman luovempia ruoan suhteen (avomies on elementissään saadessaan toteuttaa pihvi ja punaviini-yhdistelmiä, jotka muuten ovat meillä harvinaisempia). Tapanamme on tarjota illallisvieraille itse poimimiamme sieniä ja marjoja sekä avomiehen enon metsästämää hirveä sillä kyseisiä raaka-aineita on pakastin pullollaan. Kotimaisia ja itse hankittuja raaka-aineita on sitäpaitsi mukava tarjota - samalla tavoin kuin Australiasta paikan päältä haetulla viinillä, myös Espoon metsistä löydetyillä mustartorvisienillä on oma, henkilökohtainen tarinansa.
Tällä kertaa Maison de Blancs tarjosi
Lohitartaria ja saaritolaislimppua
Mionetto Valdobbiadene Superiore DOCG
***
Inkokt lax, parsaa ja limehollandaise
Joseph Perrier Cuvée Royal Brut Blanc de Blancs
***
Hirvelihapullia, maa-artisokkia, mustatorvisieniä ja karpalohilloketta
Gérard Bertrand Minervois La Livinière La Viala 2002
***
Hunajapannacotta, vadelmia ja suklaata
McLeish Jessica's Botrytis Semillon 2008
Kevyesti kypsytetty lohi, tuore parsa ja raikas, limellä maustettu hollandaise-kastike kuuluvat vakioruokalajeihimme, ja kyseiset raaka-aineet tarjoavat parastaan juuri kuohuvan kanssa. Viini-lehdestä joitakin vuosia sitten bongattu resepti tulisi suosituksen mukaan nauttia sussexilaisen Cavedishin kanssa, mutta hätätilassa samppanjakin kelvannee.
Ihanat illallisvieraamme toivat tuliaisiksi pullon Pol Roger Reserveä, joten seuraavallekin illalliselle on tarjottavaa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti