No ei. Olen viime aikoina joutunut pyörtämään mielipiteeni chileläisistä viineistä ja toteamaan, että kyllä sieltä tulee ihan juomakelpoistakin tavaraa.
Perinteisesti chileläiset ovat olleet aika kustannustehokkaita viinejä, jotka eivät ole briljeeranneet huippulaadussa. Erinäisten lähteiden mukaan monet viinitekijät ryhtyivät panostamaan laatuun Miguel Torresin inspiroimana mm. valikoimalla uusia paikkoja viininviljelyyn ja tuomalla viininvalmistukseen uusia tekniikoita 1990-luvun lopulla, joten melko uudesta ilmiöstä tässä on kuitenkin kyse. Suurelta osin varmasti tämän vuoksi Chile koetaan yhä bulkkiviinien tuottajana, eikä niinkään laadukkaiden viinien maana, ja tähän myönnän nyt itsekin syyllistyneeni.
Kuva täältä |
Sauvignon Grisistä puuttui sisarensa Blancin vihreys ja mustaherukkamaisuus, sen sijaan viini oli mukavasti aromaattinen ollen silti hapokas ja mausteinen. Raikas, kuiva ja hedelmäinenkin valkkari sopi kivasti yhteen tarjolla olleen Toast Skagenin kanssa.
Nöyränä tunnustan tappioni, ja hyväksyn jatkossa tarjolle myös chileläiset viinit. Kunhat ne eivät vaan ole sitä bulkkia.
Kuulostaa tutulta. Viini-innostus alku aikoina Uuden maailman viinit oli kovemmassa kulutuksessa,mutta nykyään se on vain jäänyt hieman huonolle tutustumiselle. Juuri viimeviikolla sanoin kaveriporukalle, että te voisitte seuraavassa viini-illassa esitellä mulle/meille omia suosikkejanne Uuden maailman viineistä meille sokkona. Näin pääsisi sinne oman mukavuusalueen ulkopuolelle:D
VastaaPoistaNiinpä, helposti tulee juotua niitä tutumpia ja turvallisia vaikka kuvittelee olevansa mieleltään melko avoin viinien suhteen.
VastaaPoista