Tänään se tapahtui, nimittäin loman loppu ja paluu arkeen. Tämänvuotinen kesäloma oli aurinkoinen, ihana, herkullinen, rentouttava ja paljon muuta kivaa. En ole avannut konetta moneen viikkoon, ja tästä johtuen bloggaaminenkin on jäänyt vähemmälle.
Nyt olen taas takaisin ruodussa, mutta sitä ennen pikakatsaus kuluneeseen kesälomaan à la Blanc de Blancs.
Suurimman osan ajastani olen viettänyt viltillä makoillen ja uiden. Usein viltillä makoiluun on liittynyt piknik-meininkiä, tai vähintään viiniä. Pielisen ilta-auringossa loirelainen Chenin Blanc maistui melkoisen hyvältä (vaikkakin tammea oli käytetty tässä yksilössä melko tuhdisti).
Lomalla olen maistellut viinejä. Merkittävästi enemmän kuin ei-loma-aikana. Yksi hyviksi todetuista viineistä oli Domaine Faiveleyn Mercuray La Framboisière 2011. Seurana - yllätys, yllätys - ankkaa.
Lomalla olen syönyt hyvin. Ja välillä myös paljon, mutta pääosin terveellisesti. Yksi kesän parhaita ravintolaelämyksiä oli jälleen kerran Tallinnan Leib Resto & Aed, jonka idyllisessä puuhtarhassa on mukava ruokailla helteisen päivän päätteeksi.
Kesällä ruokavalio koostuu aika pitkälti grilliruoasta. Ainakin aina mahdollisuuden mukaan. Kuka välittää karsinogeeneistä, kun grillissä on ihania kotimaisia vihanneksia, halloumia ja klöntti lihaa, joka saa ainakin seurueen miehet hulluiksi? Tämän kevään ja kesän grillihitiksi on muodostunut kuvassakin näkyvä lihanpala nimeltään picanha.
Grillaamiseen liittyy luonnollisesti ruokailu kauniissa maisemissa ja grilliruoalle sopiva viini. Koska grillaus on tänä vuonna ollut lihapainoitteisempaa, on viinivalinnoissakin korostunut aiempaa enemmän punaviini.
Ja vihoviimeiseksi: kesälomani päätin tuttuun tapaan rapuja syömällä ystävien perinteisissä rapujuhlissa. Kuohuviinikin sopii muuten yllättävän hyvin rapujen kanssa.
Summa summarum, kesäloma kului auringossa makoillen, viiniä juoden ja hyvää ruokaa syöden. Aika hyvä tapa kuluttaa neljä helteistä viikkoa, sanoisin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
0 kommenttia:
Lähetä kommentti