Le Secateur

Taste of Helsingissä pari viikko sitten jämähdin (ei niin kovin yllättäen) heti alueelle päästyäni viinitelttaan. Viiniteltasta löysin monien suomalaisten suosikkiviinien taustalla olevan Hewitsonin viinitekijän Dean Hewitsonin.



Dean oli paikalla esittelemässä muun muassa Alkoon hiljttain tullutta Le Secateur -viiniään, josta hänellä oli maistatuksessa vuosikerta 2013. Le Secateur on valmistettu apassimento-menetelmällä, jossa rypäleet jätetään kuivumaan aurinkoon ennen viinin valmistusta. Tällöin rypäleistä haihtuu ylimääräistä vettä ja lopputuloksena on konsentroituneempi viini. Kyseessä on Hewitsonin talolle uusi kokeilu, johon he olivat siinä määrin tyytyväisiä, että viiniä tuotetaan yt ainakin Alkon tarpeisiin pieneltä barossalaiselta tarhalta.

Dean Hewitson & Le Secateur - www.blancdeblancs.fi


Le Secateur poikkeaa Barossa Valleyn Shirazeista, jotka ovat perinteisesti melkoisia marjapommeja. Viinistä löytyy kuivatuksen ansiosta melkoisesti makeutta, mutta myös mausteisuutta ja tanniineja. Alkoholia Le Secateurissa on melkoisen paljon, 14,5 % mutta tämän tyylin viini jaksaa kantaa korkean alkoholipitoisuuden hyvin. Tämän kanssa voisi syödä kunnon grillatun pihvin tai miksei myös paistettua tonnikalaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti