Samppanjauutistoimisto Blanc de Blancs tiedottaa

Kuulin tässä taannoin iloisia uutisia, että Champagne Janisson-Barandon & Fils on saamassa tuotteitaan Suomen markkinoille. Talo on jo monelle suomalaiselle Champagnen-kävijälle tuttu, sillä Essi Avellan on kehunut taloa lähes vuolain sanoin kirjassaan Matka Champagneen. Viime kesän visiitillä vierailimme Janisson-Baradonilla ja tapasimme itsensä monsieur Cyril Janissonin joka ystävällisesti kierrätti meitä viljelmillään ja tilallaan ilman etukäteisvarausta. Kirjoitinkin tästä vierailusta jo elokuussa lyhykäisen tekstin Viini-lehden blogiin, mutta kannattaa käydä lukaisemassa jos on jäänyt tutustumatta.

Cyril Janisson Pinot Meunier-viljelmiensä keskellä Épernayssa.

Vaikka Janisson on jo tuttu ja arvostettu talo, ei sillä ole aiemmin ollut suomalaista maahantuojaa, mutta nyt SARI Winesin Larry Sari on tehnyt Cyrilin kanssa diilin siitä, että Extra Brut ja Toulette 2005 ovat suomalaisten ravintoloitsijoiden saatavilla. Toivottavasti joku pian nappaa juomia listalleen, sillä etenkin 100 % Chardonnay Toulette on luonteikas, ryhdikäs ja hyvä ruokasamppanja. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos eteen sattuu. C'est très sympa !

Allekirjoittanut mietteliäänä lasissa Tue Boeuf 2005. Kuva hovikuvaajani M&M.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti