Pari vuotta sitten olimme Chablis-Burgundi-Champagne -kiertomatkallamme käymässä Brocardin tilalla, ja kotikellarissamme makoilee kaksi Jean-Marc Brocard Les Clos 2007:ää, joten faniuteni on jo hieman vanhempaa perua.
Brocardin filosofia on hyvin maanläheinen: hän tekee viiniä, joka ilmentää köynnösten kasvupaikan terroiria ja kertoo enemmän alueen ja paikan maaperästä kuin rypäleestä. Luomu ja biodynaamisuus sekä luonnon ja elementtien balanssin kunnioittaminen ovat Brocardilla suuressa roolissa. Juuri tästä johtuen talon viinit ovat usein ekspressiivisen mineraalisia - iso osa tastingin osallistujista postailikin Instagramiin ja Facebookiin kuvia otsikolla Mr. Minerality.
Monsieur Brocardin maistatuslistalla oli yhteensä 13 viiniä. Aloitimme "perus"-Chablis'ta eli Sainte Clairesta, josta kokeilimme vuosikerrasta 2012 sekä luomu-sertifioidun että sertifioimattoman version eri puolilta samaa tarhaa. Lukuisten Grand Cruiden ja Premier Cruiden kautta päädyimme kokeilemaan myös hieman vanhempia vuosikertoja vuosilta 2003-2008 magnum-pulloista.
Chablis-paljouden kanssa saimme nauttia ravintola Yumen valmistamista seisovan pöydän aasialaisherkuista kuten sashimista ja muista erilaisista sormiruoka-annoksista. Ruokailuvaiheessa lasissa oli crème de la crème, eli Vaulourent 2008, Montmains 2008, Les Clos 2007, Fourchaume 2006 ja Vieilles Vignes 2003.
Tastingin jälkeen pääsin juttelemaan herran itsensä kanssa, ja kumma kyllä ranskan kieli sujui pitkän tauon jälkeen yllättävän soljuvasti. Terroir-termistö tulee muistin syövereistä esiin aina kun sitä eniten tarvitsee.
Ihania viinejä ja hyvää seuraa <3
VastaaPoistaTodellakin! Toivottavasti taas pian nähdään :D
PoistaDamn, kun työt/muu elämä usein estävät osallistumisen kaikkiin mielenkiintoisiin tastingeihin. Kiitos taas chablis-vinkeistä. Laitamme viinien nimet korvan taakse.
VastaaPoistaNäin on, välillä tuntuu miltei raastavalta jättää väliin mielenkiintoisia tapaamisia. Ensi kerralla sitten!
Poista