Nicolas Feuillatte

Lokakuun Champagnen-matkalla olimme varanneet etukäteen kaksi samppanjatalovierailua. Ensimmäinen oli Krugilla Reimsissä ja toinen oli Nicolas Feuillattella Chouillyssa. Oli hauska nähdä kaksi hyvin erilaista taloa ja kokea niiden erilaiset tyylit. Krug on eksklusiivinen, kallis ja täyteläinen, kun taas Nicolas Feuillatte on suhteellisen edullinen, suhteellisen raikas ja helposti saatavilla oleva samppanja. Feuillatte kertoo olevansa Ranskan myydyin samppanja ja maailmassakin osuuskunta myy kolmanneksi eniten samppanjaa Moët & Chandonin ja Veuve Cliquot'n jälkeen.

Nicolas Feuillatte, Chouilly - www.blancdeblancs.fi
Nimensä brändille antanut monsieur Feuillatte oli bisneshenkinen kosmopoliitti, joka loi yhteistyökumppaneidensa kanssa lyhyessä ajassa imperiumin omaisen samppanjatalon, joka onkin itseasiassa viljelöistä koostuva osuuskunta. Èpernayn laitamilla sijaitseva talo on kuin oikea tuotantolaitos jopa 400 000 litraa vetävine terästankkeineen. Vierailun emäntämme Export Manager Marie Vostermans totesikin, että Feuillatten moderneista kellareista on romantiikka kaukana.

Nicolas Feuillatte disgorgement line - www.blancdeblancs.fi
Tehokkaaksi virtaviivaistetun tuotannon ansiosta Nicolas Feuillatte pystyy tarjoamaan kuluttajille kustannustehokkaaseen hintaan laadukasta tavaraa. Juuri tästä syystä vierailu Feuillatten tehtaalla oli huikean mielenkiintoinen - pääsin esimerkiksi ensimmäistä todistamaan livenä hiivasakan poistoa ja uudelleenkorkitusta!

Nicolas Feuillatte tour - www.blancdeblancs.fi

Nicolas Feuillatte valmistaa NV-samppanjoiden, roséiden, blanc de blancsien ja blanc de noirsin lisäksi myös prestiisisamppanjaa. Kranaattia muistuttava Palmes d'Or on hapokas hienous, jota kannataa kokeilla jos eteen sattuu. Parhaimmillaan juoma on tietenkin yli 15-vuotiaana magnum-pullosta.

Nicolas Feuillatte tasting - www.blancdeblancs.fi
Tällä vierailulla testasimme kuutta eri viiniä, joista omaksi suosikikseni nousi Chardonnay Brut Millésime 2006. Palmes d'Or 2004 tuntui vielä liian nuorelta, mutta on varmasti muutaman vuoden päästä upea tuttavuus.

4 kommenttia:

  1. Hei, osaatko kertoa piääkö varata aika vierailulle vai pääseekö kellareita ihmetteleen ilman varausta? :)

    VastaaPoista
  2. Hei, osaatko kertoa piääkö varata aika vierailulle vai pääseekö kellareita ihmetteleen ilman varausta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Niina! Champagnessa kannattaa varata aika vierailulle, poislukien paikat jotka järjestävät säännöllisiä opastuksia (tyyliin Moët & Chandon). Ohjeet vierailuvaraukseen Nicolas Feuillattelle löytyvät talon sivuilta: http://www.nicolas-feuillatte.com/en/visits/visite-the-cvcnf.

      Poista