Wino Kallio

Millä saa paatuneen Kallio-skeptikon ylittämään Pitkänsillan? Ainakin herättämällä skeptikon uteliaisuuden (vaikka skeptikko muistaa hyvin sananlaskun, jonka mukaan uteliaisuus tappoi kissan).

Katu-uskottavat hipsterituttavani ovat jo pitkään yrittäneet uskotella minulle, että Kallio on uusi musta. Tai ainakin coolein paikka Helsingissä. Nyt oli siis vihdoin aika antaa kaupungin siisteimmälle paikalle paikalle mahdollisuus, sillä Fleminginkadulle on noin kuukausi takaperin avattu Wino-niminen ruokaa tarjoileva viinibaari. Ei muuta kuin pöytää varaamaan. Tämä on kuulemma hyvin epä-kallliomaista, mutta samapa tuo, en mä sinne sulaudu muutenkaan.

Wino Kallio - www.blancdeblancs.fi


Wino on oikeastaan juuri sellainen kuin odotinkin. Tosi hip, ja pitkäperjantaina paikalla on isoihin villapaitoihin pukeutuneita tatuoituja pipopäitä. Paikan clue on natural-viinit, joita tarjoilee Toni Aikasalo, tuttu esimerkiksi ensimmäisen Grand Champagne Challengen voittajana. Tutulle sommelierille voi onneksi esittää toiveen, että ei mitään liian funkya kiitos, nautin viinini mieluiten raikkaana ja puhdaspiirteisenä.

Tonilta löytyy kaikenlaista kiinnostavaa listalta, ja onneksi paljon on tarjolla myös laseittain. Omaksi suosikikseni nousi magnumista tarjoiltu Hervé Villamade Cuvée La Bodice, Chevernystä tuleva viini, joka on yhdistelmä 80 % Sauvignon Blancia ja 20 % Chardonnayta. Aviomieheltä plussan marginaaliin sai sisilialainen Fran Cornelissen Contadino. Isoäidin marjamehulta näyttävä punkku tulee Etnan rinteiltä ja on sekoitus paikallisia rypälelajikkeita. Näiden lisäksi kannattaa tottakai maistaa laseittain tarjottava samppanja, Laherte Frères Extra Brut Ultratradition tai villiintyä ja testata Vouvray-skumppaa.

Merirapulientä, sinisimpukkaa ja nieriää


Ruokapuolella suositus nälästä riippuen sellaiset 2-4 annosta per henkilö. Valikoimaa oli kasvis- ja kalapuolellakin niin paljon, että valinta oli vaikea. Yhden kokemuksen perusteella voin suositella esimerkiksi annosta, jossa on merirapulientä, sinisimpukka ja nieriää ja toista, jossa mustajuuri saa seurakseen uppomunan.

Käykää itse tsekkaamassa ja maistamassa, miltä maistuu ja mitä mieltä olette. Minä tykkäsin, ja uskaltaudun tämän positiivisen kokemuksen jälkeen kenties toistekin Kallioon.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti