2 x Tukholma

Tapahtui niinä päivinä, että erään viinibloggaajan oli kahdesti viikon sisään Tukholmaan matkustettava. Mitä silloin keksitään?

Vina Södermalm - www.blancdeblancs.fi
Suosittu viinibaari Vina tyhjillään alkuillasta suomalaisturrejen saapuessa paikalle.


Lähdin parhaan ystäväni kanssa pikavisiitille Tukholmaan, lensimme Arlandaan lauantaina ja palasimme kotiin jo 24 tunnin kuluttua. Mutta siinä ajassahan ehtii tehdä vaikka mitä! Pikashoppailun perään kävimme vetämässä pikatapakset Boqueriassa, josta saa muun muassa laseittain useaa eri sherryä. Myös tapakset oli oikein jees, mutta amontillado sai minut hymistelemään tyytyväisenä. Hauskana detaljina voinen mainita sen, että tarjoilija, jolta tilasin sherryn huolestui tilauksestani. Hetken kuluttua meitä koko illallisen ajan palvellut tarjoilija tuli kysymään, että tiedänhän varmasti, mitä olen tilannut, tämä ei nimittäin ole ihan tavallista viiniä. Juu, ja juuri siksi sitä tilasinkin.

Boqueria Stockholm - www.blancdeblancs.fi
Miten paljon tapaksia ja viiniä mahtuu yhteen pöytään? Vastaus: vielä paljon enemmän kuin kuvassa.


Vuorokauden mittaisella matkalla pitää tehdä jotain fiksuakin, joten kävimme katsomassa ruotsalaisen kultti/huumorilaulaja Magnus Ugglan Hallå-monologia. Magnus Ugglan hienous aukeaa lähinnä ehkä niille, jotka ovat ruotsinkielisten opiskelijabileiden jatkoilla joranneet "Kung för en dag" -biisin tahtiin. No, kaikeksi onneksi teatterista sai samppanjalasillisen ruotsalaiseen asiakasytävälliseen hintaan 120 kruunulla. Tämä on juuri sitä, mitä matkalla ollessa pitäisi tehdä - jotain tosi outoa, jota kukaan turisti ei varmasti saisi päähänsä!

Matkalla takaisin hotellille löysimme tyylikkään kauppakujan päästä Deli & Wine by Carrotte -nimisen viinibaarin. Innokas ja osaava henkilökunta suositteli viinejä makutoiveiden perusteella ja itse päädyin Les Parelles Château Chalon Vin Jaunen vuosikertaan 2008 ja ystäväni maisteli tyytyväisenä Zweigeltiä. Iso suosituspeukku hyvälle palvelulle, miellyttävälle ympäristölle ja erityisesti viinivalikoimalle.

Deli & Wine by Carrotte - www.blancdeblancs.fi
Keltaista viiniä.


Kolme päivää myöhemmin jouduin pikavaroitusajalla seminaariin erityiscoolille Södermalmin alueelle. Valitsimme kollegani kanssa hieman myöhemmän lennon takaisin Helsinkiin ja ihastelimme seminaaripäivän jälkeen Söderin elävää ja eurooppalaisen tuntuista menoa. Ja kyllä, löysimme viinibaarin.

Vina sijaitsee Greta Garbon torin kupeessa ja paikasta huokui Kööpenhamina goes Pariisi -tyyppinen fiilis. Olimme onneksemme paikalla pian viiden jälkeen, sillä ilman varausta sinne ei keskiviikkona olisi ollut asiaa. Vina tarjoilee pieniä annoksia ja natural-viinejä, ja täälläkin palvelu oli osaavaa ja ystävällistä. Tänne on pakko päästä uudestaan testaamaan viinilistaa laajemminkin.

Vina Södermalm - www.blancdeblancs.fi
Kaksi loirelaista Chenin Blancia rinnakkain.


Parin pikavierailun perusteella tuli tunne, että Tukholman viinbaariskeneen pitäisi päästä tutustumaan paremminkin. Jo pienellä pistokokeella onnistuin osumaan oikeaan. Ja onhan Tukholma aina vaan tosi ihana - Ruotsissa paistaa aina aurinko ja ihmiset ovat iloisia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti