Valkoinen, kuiva kausi

Otsikko ei viittaa pitkään kuivien valkkareiden putkeen eikä André Brinkin erinomaiseen Etelä-Afrikan Apartheidia käsittelevään kirjaan. Sen sijaan se viittaa ajanjaksoon, jonka olen viettänyt nenää valkaisten, kuivasti ilman viiniä. Vaikka sitä ennakkoon pelkäsinkin, niin olen huomannut, että ei viinittömän elämän tarvitse mautonta ja tylsää olla.

Hedelmämocktail - www.blancdeblancs.fi


"Sähän voit kirjoittaa vertailun alkoholittomista viineistä", on ollut yleisin blogiin liittyvä kommentti kuluneen puolen vuoden aikana. Kyllä, niin voisin, mutta en halua. Alkoholittomat viinit eivät ole niin hyviä, että niistä olisi kiva kirjoittaa. En ole niitä juonut kuin ihan muutaman kerran, ja aina olen todennut, että ei jatkoon. Muutamasta alkoholittomasta siideristä olen tykännyt, mutta niidenkin kohdalla palaan veljentyttäreni esittämään erittäin validiin kysymykseen: "Mikset sä juo vaan limua, kun tämä maistuu ihan sellaiselle?".

Kaikeksi onneksi on olemassa alkoholittomia vaihtoehtoja, jotka maistuvat oikeasti hyvälle. Parhaita ovat ne, jotka eivät edes yritä imitoida alkoholijuomia. Tuorepuristetut hedelmämehut. Raikkaat hedelmämocktailit. Kivennäisvesi, maustamattomana tai maustettuna. Ihan perus-limu, esimerkiksi Laitilan sitruslimsat tai klassikko Pommac. Provinkkinä mainittakoon muuten myös, että alkoholittomaksi vaihtoehdoksi kannattaa valita jotain muuta kuin inkivääriolutta (niin hyvää kuin se onkin), inkivääriä ei nimittäin Suomessa suositella raskaana oleville. Useimmat juovat mieluummin vaikka lasillisen Lehtikuohua tai Kuohuvaa Kuusenkerkkää.

1 kommenttia:

  1. Pakko nyt tähän kommentoida että inkiväärin välttely vaikuttaa hätävarjelun liioittelulta huomioiden noin puolen maapallon ruokakulttuurit.

    VastaaPoista