Helsingin maut ja kisa

Taste of Helsinki -viikko, jippii! Jotta muillakin olisi mahdollisuus olla yhtä innoissaan kuin minulla, löytyy Facebook-sivultani kilpailu, jossa voi voittaa kaksi lippua tähän erinomaisen hienoon ruokatapahtumaan. Ohjeet ja säännöt löytyvät tämän postauksen lopusta. Niin, ja disclaimerina heti alkuun, että toimin tänä vuonna yhtenä tapahtuman ambassadoreista.

Fiilistelyvinkkinä ajattelin heittää tähän pari ajatusta annoksista, joita kannattaa testailla. Annoksille sopivat viinit löytyvät viiniteltasta, ja tapahtuman viinitarjonnasta ehdin jo kirjoitellakin aikaisemmin.

Passion Gazpachosorbet - www.blancdeblancs.fi
Maistuisiko alkuun vaikkapa Passion Gazpachosorbet ja André Clouet samppanjatasting?


Kasvisruokavaliota suosivana olen erityisen innoissani Taste of Helsingin tämän vuoden vegetarjonnasta. Kiinnostavia annoksia on niin paljon, että niistä saa helposti rakennettua kokonaisen vegepolun, tässä poimintoja minua kiinnostavista vegeannoksista:
Ruokahalun herättelijä: Passion Gazpachosorbet ja vähän vegeä. Tämän annoksen olen päässyt jo tyyppaamaan, ja huhhuh, että oli hyvää!
Alkuun: TuoHi -pop upin Ternimaito blini, Pihka kermaa ja Hapatettua tattarihunajaa
Pääruoka: Shelterin Metsäsieni-emmervehnäpuuroa, parapähkinäpyreetä ja sienivinegretellä maustettua itusalaattia
Välijuusto: Savoyn Grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco-kastiketta
Jälkkäri: Grönin Kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, auringonkukan siemeniä, maitohappoa ja kuusenkerkkäkinuskia
Eikä tässä vielä edes kaikki, enemmänkin lihattomia annoksia löytyy, ja ihan mukavasti tarjolla on myös ihan vegaanisiakin vaihtoehtoja.

Savoyn Vorschmack - www.blancdeblancs.fi
Savoyn Vorschmack on Savoyn Vorschmack. Juomasuositus tähän on muuten olut.

Toinen menukokonaisuus voisi rakentua näistä annoksista, ihan vain sen vuoksi, että ne kuulostavat poikkeuksellisen kiinnostavilta:
Ruokahalun herättelijä: Savoyn mustaherukalla maustettua silakkaa ja Escabeche, perunahelmiä ja tillikreemiä
Alkuun: Tocan Mustekalaa, persilja-valkosipulimajoneesia ja savuperunaa
Pääruoka: Savoyn Vorschmack. Ennakomaistelussa testattu ja ehdottomasti maistamisen arvoiseksi todettu. Kannattaa maistaa vaikka vain sen vuoksi, että se on mahdollista!
Eka jälkkäri: Passiopusu. Ihan vaan sen vuoksi, että nimi ei kerro paljon mitään, mutta se kuulostaa symppikseltä. Ja Passiolta on lupa odottaa hyvää.
Toka jälkkäri: Bistro O Matin Omenasorbettia, paahdettua valkosuklaata ja suolakinuskia

Koko ravintolalistaus ja täydelliset menut löytyvät Taste of Helsingin sivulta.

Kilpailuun voi osallistua kommentoimalla Blanc de Blancsin Facebook-sivulla olevaa kilpailujulkaisua. Vastausaikaa on keskiviikkoon 14.6. klo 23.59 asti. Palkintona kaikkien vastaajien kesken arvotaan kahden hengen lippupaketti Taste of Helsinki -tapahtumaan. Liput oikeuttavat yhteen sisäänpääsyyn tapahtuman aikana 15.-18.6. Pdf-muodossa olevat liput toimitetaan voittajalle sähköpostitse torstaina 15.6. klo 15 mennessä. Kilpailuun osallistuvien täytyy olla 18 vuotta täyttäneitä. Facebook ei ole osallisena arvonnassa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti