Glögikauden avaus

Muualla päin Eurooppaa glögi on perinteisesti ollut talvijuoma, mutta meillä Pohjolan perukoilla se on jostain syystä muodostunut joulun ajan lämmikkeeksi. Ja täällä kun olisi Keski-Eurooppaa kovempi tarve lämmittävälle juomalle aina lokakuusta maaliskuulle asti!

Minulle glögistä ja sen eri muodoista on viime vuosina muodostunut pimeiden syys- ja talvi-iltojen lämmittävä ilo. Tapanani on useimmiten tuunata valmisglögejä maustamalla niitä jouluisilla mausteilla, jolloin niistä tulee hiukkasen fiinimpiä ja hippusen parempia. Viime talvena testasin ensi kertaa valkoista glögiä, mutta ikisuosikkini on ranskalaistyylinen vin chaud.

Tällä kertaa glögikauden pääsi avaamaan alkoholiton perus-Blossa kanelilla, tähtianiksella ja neilikalla maustettuna. Ja kun glögin kanssa avasi myös talven ensimmäisen Annas Pepparkakor -paketin ja maisteli tätä ihanuutta luomu-Parmesanin kera, oli synkkä ja myrkyinen yö yhtäkkiä muuttunut lempeäksi syysillaksi.



0 kommenttia:

Lähetä kommentti