Mätivoileivät kuuluvat risteilyyn. Tällä kertaa Food Gardenin alkuruokabuffetista, seurana Henriot Blanc de Blancs |
Matkan pääasia oli kuitenkin viettää rauhallista aikaa kavereiden kanssa ja ottaa rennosti, missä onnistuimmekin oikein hyvin. Ruotsinlaivat voivat pahimmillaan olla aika villejä paikkoja, mutta oikealla porukalla, oikealla asenteella ja oikealla agendalla risteilykin voi olla ihan hauska kokemus. Meidän villeimmäksi matkakokemukseksemme taitaa nousta se, että joimme hytissä laivan samppanjaa Laurent-Perrieriä muovimukeista.
Ainakin omalta osaltani matkan teemaksi nousi lähinnä ruoka ja juoma. Juoma ensisijaisesti siinä merkityksessä, että täydensin viini- ja samppanjavarastojani Mariellan tax freen valikoimista. Mukaan tarttui Dom Pérignon 2004:n lisäksi pari pulloa hintalatusuhteeltaan huikeaa Manzanilla Pasada Pastranaa (jee, lisää sherryä tapasiltamiin!) sekä vastaava pullomäärä Bonterran Zinfandel 2010:ä. Tällä kertaa hyllyyn sai pitkän pohdinnan jälkeen jäädä muun muassa Charles Heidsieckin Brut Rosé Millésime 1999.
Tukholmassakin ravintolat tuppaavat olemaan suljettuina sunnuntaisin, mutta kestovarma Sturehof ei petä koskaan. Sturegallerietin kyljessä sijatitseva klassikko tarjoaa mereneläviä moneen makuun, ja 16-sivuiselta viinilistalta löytyy laseittainkin mukavasti valinnanvaraa.
Upea (joskin hinnakas) Bouillabaisse ja lasillinen Dominique Corninin Pouilly-Fuissétä maistuivat shoppailun jälkeen. |
0 kommenttia:
Lähetä kommentti