Pastiksen miljöö on kutsuva ja lämminhekinen. |
Tällä kertaa maistoin alkuruokalistalta savumakrillia, kurkku-fenkolisalaattia ja marinoitua punasipulia. Annoksen makuelementit olivat hienossa tasapainossa tarjoten raikasta ja kirpakkaa vastusta rasvaiselle ja kevyen savustetulle makrillille. Seurana lasillinen René Geoffroy'n Pureté Brut Naturea, ja illallinen oli päässyt mainioon alkuun.
Pastiksessa Bouillabaissen liemi on tavallista kirkkaampaa ja kevyempää. |
Helmikuun ajan listan ulkopuolelta on tarjolla Bouillabaissea à la Pastis, ja tällaisesta tarjouksesta en yksinkertaisesti voinut kieltäytyä. Pastiksen keitto oli raikkaan tomaattinen ja monia kaltaisiaan kevyempi ja raikkaampi syödä. Partaveitsisimpukoissa ei oltu nuukailtu, ja miedomman liemen seasta eri simpukoiden, kalojen ja katkaravun maku pääsivät paremmin oikeuksiinsa. Tarjoilijan suositus Bouillabaisselle, Domaine JosMeyerin Pinot Blanc Mise du Printemps, oli mainio. Mise du Printempsin lähes makeaan vivahtava hedelmäisyys ja raikkaus tuki keiton herkkien merenelävien makumaailmaa.
Eräästä aiemmasta vierailustani Pastiseen voi lukea tekstistäni Leppoisa lounas Michel Larochen kanssa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti