Maison de Blancsissa meillä on silloin tällöin tapana valmistaa yksinkertainen seafood platter, josta saa vieläkin fiinimmän jos jaksaa ja ehtii panostaa lisukkeisiin. Huippuhyvän siitä tekee kuitenkin vasta lisänä tarjottu hyvä samppanja.
Taannoisella tyttöjen risteilyllä nautittiin mätiä smetanalla, jättikatkarapucrostineja ja Laurent-Perrier Brutia |
Seafood platterin suosikkejamme ovat olleet muun muassa valkosipuli-chilimarinoidut jättikatkaravut, paistetut kampasimpukat, osterit ja vihersimpukat. Silloin tälöin mukaan pääsee myös siikacevice tai lohitartar. Lisukkeena tapanani on tarjoilla useimmiten ainakin hyvää leipää ja avokadomoussea. Miksei merenelävälautasella voisi tarjota myös mätiä pienen ja helpon juhlavan efetin lisäämiseksi.
Mätivetoisen seafood platterin kanssa samppanjakumppanina voisi kokeilla esimerkiksi biodynaamista Fleury Fleur de l'Europe Brutia tai Billecart-Salmonin Brut Réserveä. Paremmille vieraille voi tarjota vaikkapa tilausvalikoimasta löytyvää Duval-Leroyn Femme de Champagne Brutin vuosikertaa 2000.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti