Tapanani on avata puolikas pullo sellaisina (viikonloppu)iltoina, kun avomies ei ole jakamassa kanssani kokonaisen viinipullon taakkaa. Näihin iltoihin kuuluu perinteisesti samppanjan lisäksi pizza tai avokadopasta (omalla reseptilläni, toim. huom.) ja ranskalainen draamaelokuva. Niin myös tällä kertaa.
Puolikkaiden pullojen osalta valikoimat ovat yleismaailmallisesti melkoisen nihkeitä, joten useimmiten päädyn puolikasta etsiessäni tuttuun Pannierin puolikkaaseen (16,56 € Alkossa).
Pizza della Bianco di Bianco: tomaattia, osterivinokasta, tryffelillä maustettua buffalomozzarellaa ja rucolaa. Bene! |
Jacquart Rosé on kauniin rosénpunainen, pienihappoinen ja erittäin kuiva samppanja. Mausta löytyy punaisia marjoja, mutta tällä kertaa mennään kirpeämpien marjojen puolelle eikä puhuta niinkään mansikasta tai vadelmasta. Samppanja jättää suuhun mukavan moussemaisen suutuntuman, mikä luo hauskan kontrastin juoman lähes pähkinäisen paahteisuuden kanssa.
Kyseinen rosésamppis on mukava tuttavuus, ja se sopisi mainiosti brunssijuomaksi tai esimerkiksi lohisalaatille. Yleensä tykkään enemmän valkoisista kuin rosésamppanjoista, eikä tämäkään kiilannut listani kärkeen. Jacquartin tuotos pääsee kuitenkin todennäköisesti toistekin leffailtojeni juomaksi, mutta tällöin ruoaksi valikoituu muuta kuin pizzaa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti