Pääsiäisviiniksi valikoitui korsikalainen Yves Leccian Patrimonio 2008. Kauniin viininpunainen, hedelmäinen ja mausteinen viini oli liharuoalle sopivan tanniininen ja miellyttävän tasapainoinen. Viinin päärypälelajike on Korsikalla kasvava Nielluciu, joka on saanut tuekseen hieman tutumpaa Grenachea.
Hyvästä viinistä huolimatta illallisen hitiksi nousi ainakin omasta mielestäni lampaan (ja siis myös ankan) aasialaishenkinen marinadi. Avomies oli poiminut summittaisen reseptin mukaansa poikien mökkireissulta, ja ylenpalttisten kehujen jälkeen marinadi oli pakko ottaa testiin. Ja mielettömän hyväähän se oli. Suosittelen ehdottomasti testaamaan ja kokeilemaan eri ainesosien suhteita oman maun mukaan.
Aasialainen marinadi lihalle
Valkosipulia (paljon)
Inkivääriä (erityisen paljon)
Korianteria (käytä myös juuret hyvin pestyinä)
Chiliä
Tummaa sokeria
Soijaa
Ketsuppia
Öljyä
Keitä ainekset tahmeaksi marinadiksi ja mausta liha ennen paistamista.
Tarjoa marinoitu liha tuoreen korianterin, chilin ja limen lohkojen kanssa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti