Taste of Helsingin viinit

Facebookissa ja Instagramissa olenkin jo hehkuttanut, että olen tänä vuonna saanut miellyttävän kunniatehtävän, kun minua pyydettiin Taste of Helsinki -tapahtuman ambassadoriksi maineikkaaseen joukkoon. Kuinka siistiä!?

Auringonlasku Taste of Helsingissä - www.blancdeblancs.fi
Viime vuoden Taste of Helsingissä nautittiin upeasta auringonlaskusta.


Kuudetta kertaa järjestettävä Taste of Helsinki on tänä vuonna 15.-18.6. ja vihoisen viimeistä kertaa Kansalaistorin puistossa. Me ambassadorit pääsimme kuitenkin jo tällä viikolla testaamaan osaa tapahtuman annoksista ja viineistä Taste of Helsinki ravintolasafarilla: kuusi ravintolaa ja kahdeksan annosta neljässä tunnissa. Itselleni Taste of Helsingin huippuja ovat etenkin parina viime vuonna olleet viiniteltan antimet, joten odotan viinitarjontaa innolla taas tänä vuonna.

Tämän vuoden ToH:ssa on mukana viisi viinimaahantuojaa, joilta voimme odottaa suuria. AMKA marssitti meille safarilaisille testiin Planeta Etna Rosson vuosikertaa 2015. Sisilialaisesta Nerello Mascalese -rypäleestä tehty viini on kasvanut Etnan tuliperäisillä rinteillä ja siinä on mausteisen ruokaisa ja kevyesti vulkaaninen makuprofiili. Arvid Nordquistilta meille tarjottiin Savoyn vorschmackin  kylkeen KWV Cathedral Cellar Triptych 2013, joka Cabernet Sauvignon -vetoinen blend Western Capen alueelta. Kypsät tanniinit ja CabSaville tyypillisen marja-aromit sopivat monen ToH:in liha-annoksen kanssa. Collaboratorio tarjoaa italialaisia, pääosin venetolaisia viinejä. Ruokasafarilla pääsimme testaamaan PdC di Pietro di Conti Valdobbiadene Superiore di Cartizze D.O.C.G. Brutin vuodelta 2015. Hauska kuriositeetti Valdobbiadenen ala-alueelta Cartizzesta, kuohuviinin ystäville, joille tavallinen prosecco on liian limua. Tampereen Viinitukku puolestaan maistatti meille Tocan annosten kanssa kaksi viiniä: Logan Weemala Pinot Noir 2016 ja S. Stefano Moscato d'Asti 2016. Australian Orangesta tuleva Pinot on miellyttävä tuttavuus viileältä aussialueelta ja Moscato d'Asti on tunnetusti viini, joka hurmaa lähes koko yleisön. Viidentenä viinintoimittajana on Vindirekt, joka on aina takuuvarmalla André Clouet -samppiksellaan tuttuun tapaan myös tapahtuman virallinen samppanjakumppani.

André Clouet @ Taste of Helsinki - www.blancdeblancs.fi
Kolme Clouet'ta testissä.


Aiempina vuosina viiniteltan parhaimpiin juttuihin on kuulunut tuottajien edustajien kanssa jutustelu (pari vuotta sitten juttelin tovin esim. Dean Hewitsonin kanssa). Ainakin Vindirekt lupaili, että André Clouet'lta on paikalla eksentrinen Jean-François Clouet, joka kuulemma saa pystyyn melkoisen show'n ja osaa kertoa jos jonkinlaisia tarinoita. Samoin Collaboratorio on tuomassa paikalle parikin kappaletta prosecco-tuottajia. Ohjelmasta bongasin, että ToH:ssa on myös tastingejä - niin samppanjaa, proseccoa kuin tislaamotuotteitakin - jos mieluummin maistelee ohjatusti.

Tänä vuonna samppanjabaari sijaitsee samassa teltassa muiden viinien kanssa, joten kukasta kukkaan hyppiminen on tehty entistä helpommaksi. Viimeistään illan hämärtyessä kannattaa hakeutua viiniteltan lämpöön, sillä jalojen juomien tykönä meno on parhaimmillaan. Ainakin viime vuonna eräskin maineikas sommelier tanssitti halukkaita vauhdilla. Yritin muutaman pyörähdyksen verran pysyä vauhdikkaan sommelierin tahdissa, mutta jalkojeni ketteryys ei valitettavsti riittänyt. Ehkä tänä vuonna uudestaan?

Grön @ Taste of Helsinki - www.blancdeblancs.fi
Grön tarjoaa mm. raakakypsennettyä nautaa.


Niin, se ruoka. Sitä on Taste of Helsingissä tarjolla, ja runsaasti. Koko menun voi käydä kurkkaamassa vaikkapa Hannan Soppa -blogista. Takuutärppinä mainittakoon ainakin Passion Gazpachosorbet ja vähän vegeä (aivan järkyttävän hyvää!) ja Savoyn klassikko vorschmack, joka on vaan pakko maistaa, kun sen 7 rahalla saa. Tänä vuonna tarjonnasta löytyy runsaasti kiinnostavia vegeannoksia, ja itse harkitsenkin, että vetäisin puhtaasti vegekierroksen. Ja sitten ehkä päälle vielä Pastorin Pulpo con causa y huevos de trucha, koska mustekala vaan on niin herkullista. Myös Grönin kuusenkerkkäjälkiruoka houkuttelee.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti