Välimerelle lumen keskeltä

Jouluaatto häämöttää kuuden päivän päässä, ja nyt viimeistään on aika testata Helsingin joululounastarjontaa. Laatikoita ja rosollia on näihin aikoihin tarjolla enemmän kuin edes jouluruoan ystävä jaksaa syödä, joten sen kunniaksi tämän päivästä luukusta kurkataan miltä näyttää ravintola Mange Sudin joululounas.


Tehtaankadun välimerellinen ravintola tarjoaa tyylilleen uskollisesti Välimeri-inspiroitunutta joululounasta. Allekirjoittanut testasi alkuruoaksi paistetut kampasimpukat kurpitsapyreellä mutta ilman parmankinkkua, ja pääruoaksi meriahventa sillikaviaari-beurre blanc -kastikkeella. Palan painikkeeksi nautin lasillisen suositusviiniä Domaine Virgile Joly Le Joly Blanc 2011:a, joka näyttää olevan 95 %:sesti valmistettu Grenache Blancista tukenaan  5 % Rousannea. Viinin väri on lähes lohenpunertava ja tuoksu on kevyen parfyyminen. Kevyt viini sopi mainiosti lounasviiniksi, mutta dinnerille ainakin allekirjoittanut toivoisi hieman luonteikkaampaa viiniä kuin kyseinen loirelainen bio-tuotos. Jälkkäriksi Mange Sud tarjoili Bûche de Noëlia, eli ranskalaista jouluhalkoa vaniljajäätelön kera.

Lounaasta jäi mukavan kontinentaalinen joulunodotustunnelma ja lumiahdistuskin katosi ainakin ihan toviksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti