Espanjalainen veijari

Sain muutama viikko sitten maisteltavakseni Matsu El Picaro -nimisen espanjalaispunkun. Toron alueelta tuleva Tempranillo piiloutuu huomioita herättävän etiketin taakse ja on osa Bodegas Matsun laajempaa sarjaa, jossa eri ikäisten miesten naamat kertovat viinin luonteesta.

El Picaro -veijarin kohdalla kyseessä on nuori viini, jossa on paljon, mutta pehmeitä tanniineja. Viinin mausta löytyy mehevää karhunvatukkaa ja luumua ja suutuntumassa on jonkin verran alkoholin tuomaa lämpöä.

Etiketin perusteella olisin itse jättänyt kyseisen viinin ostamatta. Viiniä maistettuani voisin hyvinkin ostaa pullon vaikkapa juuri grillijuhliin tai testata tuotetta kevyelle liharuoalle, jonka kanssa tarjotaan kirsikkakastiketta. El Picaron intensiivinen katse seuraa viinin maistelijaa lähes uhkaavasti ja luo paineen pitää viinistä.

Matsu El Picaro - www.blancdeblancs.fi
Testikerralla El Picaro pääsi testiin rasvaisen chorizo-makkaran ja oliivien kanssa (toimii) ja viinin loput nautittiin vielä grillatun kanan kanssa (toimii myös). Väliruokana maistellut kiinalaiset katkarapudumplingit eivät puolestaan olleet Tempranillon kanssa paras mahdollinen kombo, vaan tähän väliin otimme juomalistalle Proseccoa.

Grilli-illan istäntämme hoiti grillauksen istuttamalla kokonaisen broilerin oluttölkin päälle ja asettelemalla linnun tölkkeineen päivineen grilliin. Grillauksen yhteydessä haihtunut olut piti tipun mehukkaana, eikä kaikeksi onneksi antanut liikaa maltaan makua. Kaikkea sitä tuleekin kokeiltua.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti