Panimovierailulla Malmgårdissa

Häiden jälkeisenä päivänä on nykyisin tavallista kerätä häävieraat brunssille ja viettää vielä aikaa yhdessä ennen laskeutumista arkeen. Aviomiehen kanssa mietimme, mitä hauskaa voisimme keksiä brunssin tilalle. Ensimmäinen ajatuksemme oli, että olisi aika siistiä viedä ystävät ja sukulaiset viinitilalle. Suomessa tämä on jokseenkin hankalaa, mutta silloin syntyi ajatus Malmgårdin panimossa vierailusta.

Malmgård on Pernajassa sijaitseva muutaman vuoden vanha pienpanimo, joka on erikoistunut vanhoihin viljalajikkeisiin. Esimerkiksi spelttiä sisältävä Malmgård Dinkel lienee tuttu monelle ruokakauppojen olutvalikoimia tutkailleille.

Malmgårdin oluita - www.blancdeblancs.fi


Panimoesittelyä ja oluttastingiä meille oli vetämässä itse vanha kreivi Johan Creutz, joka kertoi panimon synnystä ja omistajien filosofiasta. Kaikki oluisiin käytettävä vilja tulee Malmgårdin omilta, luonnonmukaisesti viljellyiltä pelloilta ja vesi tulee tilan omasta lähteestä. Sopivaa luomuhumalaa malmgårdilaiset eivät ole vielä onnistuneet löytämään, ja tämän vuoksi tilan oluet eivät ole luomumerkittyjä. Tämäkin on kuitenkin työn alla, kertoi kreivi.

Oluttasting Malmgårdissa - www.blancdeblancs.fi


Kreivi maistatti meillä kolmea Malmgårdin olutta ja kahta olutta Malmgårdin omistamalta Huvila-panimolta. Lopuksi saimme vielä maistaa Huvilan kuivaa omenasiideriä.

Olen aina pitänyt itseäni vähän huonona oluenjuojana, mutta Malmgårdin-vierailulla käsitykseni tästä muuttui. Yksikään oluista ei olut kitkerä, vaan päinvastoin Malmgårdin pintahiivaoluet ovat pehmeitä, hedelmäisiä ja raikkaita. Ykköseksi maistetuista juomista nousi listallani Malmgård Blond Ale, houkuttelevan tuoksuinen hedelmäisen hunajainen olut, jonka tuoksussa oli vivahdus viinillisyyttä. Myös useita palkintoja kisoissa haalinut Huvila Pale Ale osui seurueemme makuun. Olen tyypillisesti varsin skeptinen suomalaisten siiderien suhteen, mutta Huvilan siideri oli ihan eri luokkaa perus-siduihin verrattuna. Oi, jospa kaikki siideri olisi näin hyvää!

Vahvoja oluita emme Suomen alkoholilainsäädännöstä johtuen saaneet maistaa, mutta emmervehnästä valmistetut oluet kuulostivat sen verran kiinnostavilta, että joutunen suuntaamaan Alkon oluthyllylle ostamaan pari testikappaletta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti