Australia Day

Ensi kuun matkaa toiselle puolelle maapalloa vaatii etukäteisfiilistelyä. Tänään on siihen erityisen hyvä päivä, koska tänään on Australia Day. Päivä, jolloin juhlitaan ensimmäisten länsimaisten uudisasukkaiden saapumista Australiaan.

Tässä muutama pikavinkki, jotka voit ottaa käyttöön juhlistaaksesi Brittiläisen imperiumin laajentumista Oseaniaan.

Kenguru - www.blancdeblancs.fi
Kenguru on Australian ikonisin eläin. Ja ihan pahuksen söötti sellainen.


Barbie

Aussit tykkäävät grillata, mieluiten nautaa. Jos Suomen tammikuinen grillikeli ei houkuttele, voit hypätä seuraaviin kohtiin.

Auringonlasku Barossa Valleyssä - www.blancdeblancs.fi
Auringonlaskun hetki, jolloin myös kengurut kömpivät esille päiväpiiloistaan.


Surf & turf

Australiassa yhdistellään silloin tällöin mereneläviä ja lihaa samaan annokseen. Valmista vaikka black angus -pihvi ja paista mukaan kampasimpukoita tai jättikatkarapuja. Awesome!

Tai sitten vaan seafood

Australiassa on ihan häkellyttävän hyviä mereneläviä. Ostereita, jättikatkarapuja, erinäisiä sekalaisia rapuja ja jos jonkin sortin kalaa. Suomessa Balmain Bay Bug ei kuulu joka kalakauppiaan vakiovalikoimaan, mutta osterit ovat onneksi sesongissa juuri nyt. Kannattaa kokeilla myös taskurapua chilikastikkeessa.

Bay Bugs - www.blancdeblancs.fi
Tältä ne bay bugsit näyttävät. Älyttömän hyvää!


Asian fusion

Aasialainen fuusiokeittiö kuuluu Australian parhaimmistoon. Papaija-korianterisalaatti ja seuraksi grillattuja jättikatkarapuja on takuuvarma voittaja-annos.

Penfolds Grange ja Penfolds range - www.blancdeblancs.fi
Klassikko kuvassa oikealla.


Aussiviini

Satsaa laatuun. Älä hakeudu kyykkyviinien luokse ja unohda bag-in-boxit kokonaan. Arvostetuin Aussiviini Penfolds Grange löytyy Alkosta halvimmillaan hintaan 559 €. Halvemmallakin Aussitunnelmaan pääsee esimerkiksi Penfoldsin muilla viineillä tai monopoliliikkeidemme valikoimista löytyvillä tasmanialaisilla kuohuviineillä.

Näillä eväillä on hyvä lähteä julistamaan Australia Daytä. No worries, mate!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti