Loppukesän satoa Kemiössä |
Pari viikkoa sitten avarsin maailmankatsomustani ja poikkesin täysin kasvisruokavaliostani, ja maistelin yllämainitun kantarellikastikkeen kera saksanhirven kyljystä. Joskus aiemmin mainitsemani "opettelen juomaan punaviiniä"-projekti on sen verran hyvällä mallilla, että olen laajentanut uusien, punaisten asioiden kokeiluani ja uskaltautunut syömään jopa punaista lihaa jokusen kerran. Olen vain siinä määrin kranttu lihansyöjä, että minulle kelpaa ainoastaan sisäfilee tai esimerkiksi juuri saksanhirvi, ja sekin ainoastaan hyvien lisukkeiden ja laadukkaan viinin kera. Toisaalta, mitä sitä nyt turhaan sekundaa syömään.
Saksanhirven ja kanttarellikastikkeen kanssa nautimme juomana libanonilaisen Château Musarin vuosikertaa 2002, joka sopi pehmeän hedelmäisen makuisen lihan kanssa mainiosti. 10-vuotias Musar on tummasävyinen mutta jo kehittynyt mukavasti hieman tiilen väriseksi reunoilta, ja se on aromiltaan melko ryhdikäs ja jopa lihaisa. Hedelmäisyyttä ja marjaisuutta on sopivasti ja tanniinit ovat ainakin allekirjoittaneen makuun pehmentyneet juuri mukavasti. Musar voisi hyvinkin olla pätevä syy aloittaa lihansyönti, sillä minkään kevyen kasvisruoan kanssa en lähtisi kyseistä viiniä tarjoilemaan.
Onneksi sienet ovat versatiili raaka-aine, joiden kanssa voi yhdistää erilaisia muita raaka-aineita ja juoda hyvin eri tyyppisiä viinejä. En ole kuitenkaan vielä totuttanut itseäni punaviineihin ja lihaan niin perinpohjaisesti että lähtisin täysin muuttamaan tottumuksiani.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti